Overgangsverpleegkundige Joke Doornbos

Overgangsverpleegkundige Joke Doornbos

Overgangsverschijnselen worden veroorzaakt door schommelingen in de hormoonspiegels. Maar liefst 80-95% van alle vrouwen in de overgang, krijgt te maken met overgangsverschijnselen.

Moe, onbalans, jezelf kwijt, stemmingswisselingen, burn-out- achtige klachten, vaginale klachten, opvliegers, kort lontje?
Zomaar een paar klachten uit de lijst van overgangsklachten die (deels) op jou van toepassing kunnen zijn. Heb je klachten van de overgang of weet je dat eigenlijk niet zo goed maar voel je je niet fit of lekker in je vel?
Of wil je voordat de overgang zich aandient, goed zijn voorgelicht?

Er valt in deze tijd veel aan klachten ten gevolge van de overgang te doen, je moet alleen wel weten wát.
Een overgangs-verpleegkundige kan uitleggen wat de overgang doet met je, welke klachten hieronder vallen en wat de opties zijn om deze klachten ‘te lijf’ te gaan.
De meeste overgangsklachten zijn te behandelen!

We praten over wat je zelf kunt doen om de klachten van de  overgang te verlichten door o.a. aandacht te hebben voor je leefstijl, voedings- en beweegpatroon.

Soms is dit niet voldoende en gaan we samen kijken naar andere behandelopties, zoals het toevoegen van supplementen of plantaardige oestrogenen.
Wanneer ook dit niet afdoende helpt, komen de meer medische behandelingen ter sprake zoals o.a. Hormoon Therapie tegen overgangsklachten.
Samen maken we een advies op maat, aangepast aan jouw omstandigheden en leven.

Mijn rol is  adviserend wat wil zeggen dat jij zelf de regie in handen houdt om te kiezen voor een voor jouw passende oplossing tegen je klachten..

Ook wanneer de overgang niet 'natuurlijk' komt, maar door bijv. de behandeling bij borstkanker, ben je bij mij van harte welkom en bekijken welke behandelopties er zijn voor jou.

Ten slotte zijn er ook vrouwen die te vroeg in de overgang komen door moeder natuur. Met te vroeg bedoelen we jonger dan 42 jaar.
Ook dan nodig ik je van harte uit om een afspraak met mij te maken!

Tevens geef ik workshops op locatie. Voor meer informatie over de inhoud van zo'n workshop , kun je contact met mij opnemen.

 

Afspraak maken

Wil je je weer fit voelen?
Ben je misschien uit balans door overgangsklachten?
Of voel je je niet fit door over- of ondergewicht?
Zit het leven je even niet mee door wat voor oorzaak dan ook?

Voel je (weer) lekker in je eigen lijf!

Ik kan je daarbij begeleiden.
Ben je nieuwsgierig geworden en/of wil jij dat ook?

Maak dan een afspraak met mij,
ik ben geïnteresseerd in jouw verhaal.

Ik zie je graag in mijn praktijk.

 

Afspraak-maken-2